Spania, Australia Și Noua Zeelandă? Care Este Legătura Dintre Ele?

Written by: admin,
Posted in: Slow Fashion

Trei locuri faine de pe trei continente diferite! Aici sunt crescute cu drag oile din rasa merinos. Lâna merinos este produsă de această rasă de oi și este cel mai fin tip de lână existent. Foarte mulți dintre noi ne amintim de lâna pe care o tricotau bunicile noastre și care ne înțepa la contactul cu pielea, însă firul de lână merinos are o structură care previne acest fapt.

Ea a devenit cunoscută în secolul XII în Extremadura, în Spania și era considerată o resursă atât de importantă încât exportarea ei în afara Spaniei era pedepsită cu moartea. Lâna merinos a jucat un rol major în dezvoltarea economică a Spaniei în secolele XV și XVI. Monopolul Spaniei în comerțul cu lână merinos a fost detronat abia în secolele XVIII și XIX atunci când oile din rasa merinos au început să fie crescute și în Australia și Noua Zeelandă. La ora actuală Australia are cea mai avansată industrie a lânii merinos.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale lânii merinos?

  • Este un material natural, biodegradabil si regenerabil pentru că oile ne oferă lână de doua ori pe an
  • Reglează umiditatea și ajută la menținerea unei temperaturi constante a corpului
  • Oferă căldură chiar și când este udă
  • Este antibacteriană și se autocurăță
  • Este elastică și nu se șifonează

Ca mulți dintre voi și noi am facut cunoștință cu lâna merinos o dată cu apariția copiiilor în viața noastră. Dorința de a le crea un mediu sănătos și natural ne-a determinat să ne reconsiderăm anumite alegeri de viață și hainele nu au făcut o excepție, în condițiile în care ele vin în contact direct cu pielea, cel mai mare organ al corpului uman. Într-un oraș sufocat de mașini si plin de borduri înalte ne-am îndreptat către sistemele de purtare si hainele de lâna merinos. Acestea au fost și pentru noi soluția potrivită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories

Scroll to Top